Balık Unu ve Yağı

Balıkçı tekneleri tarafından toplanan hamsiler fabrikanın depolarına dökülüyor. Dökülen balıklar depolama tanklarından helezonlar yardımıyla düzenleme tanklarına gönderilir.

BALIK UNU & YAĞI

Balıkçı tekneleri tarafından toplanan hamsiler fabrikanın depolarına dökülüyor. Dökülen balıklar depolama tanklarından helezonlar yardımıyla regülasyon tanklarına gönderilir. Helezonlarla taşınan balıkların suyu, bantların altındaki süzgeçlerden süzülerek fazla su KAN ÇUKURUNA aktarılır. Bu yöntemle balığın fazla suyuna ilk filtrasyon çalışması yapılır. DÜZENLEME TANKLARINA gönderilen balıklar pişirme tanklarına dağıtılır.

PİŞİRME TANKLARINA aktarılan balıklar ilk ısıtma işlemleriyle birlikte burada pişirilmeye başlanır. Bu tanklar silindirik yapıda olup, dış tarafta iç şaft ve ceket kısımları, özellikle tank içindeki balıklar açık buhar verilerek pişirme işlemine tabi tutulmaktadır.

Bu işlem balık miktarına ve su/yağ oranına göre buhar miktarı ayarlanarak yapılır. PİŞİRİCİLERE 6 bar basınçta 165 °C buhar verilir.

BROŞÜRÜ İNDİR

BALIK UNU & YAĞI

Ayvaz, Balık Unu ve Yağı alanında farklı türde ürünler sunmaktadır.