HİJYENİK KOMPANSATÖRLER (YİYECEK & İÇECEK)
Hammadde ve enerji maliyetleri arttıkça, yiyecek ve içecek fabrikalarında varlık kullanımı daha da önemli hale geliyor. Pek çok gıda işleyicisi, hâlâ çok az otomasyonla temiz yerinde sistemler çalıştırıyor.
Bu temizleme işlemi, yiyecek ve içecek sektöründe boru hattı oluşturma işleminin kalbidir ve kompansatörlerin kolay temizlenebilecek şekilde düzgün kaynak ve kıvrım yüzeylerine sahip olması gereken özel bir yöntemle üretilmesi gerekir. Genleşme bağlantısı, CIP/SIP yönteminde optimum temizlik için vazgeçilmez bir özellik olan drenaj özelliklerine sahip cepsiz tasarımdır.
KÖRÜK TASARIMI
Kompansatörler, boru sistemlerinde termal genleşmeden kaynaklanan termal stresi telafi etmek için kullanılır. Özellikle vana matrisleri ve sabit proses boru sistemleri için uygundurlar. Hijyenik ve aseptik proses operasyonları için idealdirler. Uygulamalar süt, içecek ve gıda endüstrilerinin yanı sıra ilaç, ince kimyasal, biyoteknoloji ve kozmetik endüstrilerini içerir. Kompansatörler hem temizlik hem de esneklik taleplerini karşılamalıdır. Bunun nedeni, körüğün kıvrımlarının en uygun yüksekliği ile bu kıvrımlar arasındaki optimum mesafenin birleşimidir. Bu yapıyla, her kıvrım arasında, kıvrımları temizleyen optimum türbülans elde edilir. Körük geometrisi ve kompansatörün temizleme yeteneği test edilmiş ve doğrulanmıştır.
Kompansatör körükleri EJMA 10 koduna göre tasarlanmıştır. Yüksek basınç uygulamaları için takviye halkalı çok katmanlı körükler kullanılır. Taşınan akışkanın cinsi, hareket değerleri (Eksenel, yanal, açısal) veya çalışma sıcaklığı, körük malzemesinin basınç ve kullanım ömrü gibi talep edilen özelliklere göre özelleştirilebilir.
YAPI
Kompansatörler basınçlı ekipmanların borulama sisteminin parçalarıdır. Bu bağlamda kompansatörlerin yapısı, Avrupa basınçlı ekipman direktifine (PED 2014/68/EU) ve ayrıca borulama işlemine yönelik Amerikan Ulusal Standardı ASME Bölüm VIII Div 1&2, ASME B 31.3'e göre tasarlanmış ve üretilmiştir.
Borular, kapaklar, flanşlar, rot kolları gibi kompansatörün tüm bileşenleri boru gerilim analizi ile kontrol ediliyor ve bu sayede malzeme tipini ve kalınlığını izin verilen gerilim değerlerine göre seçebiliyoruz.
AYVAZ KOMPANSATÖRLER İÇİN GENEL KABİLİYET ARALIĞI
• Çap: DN 15-6000
• Tasarım basıncı: 150 bar'a kadar (Çapa ve sıcaklığa bağlı olarak)
• Vinç kapasitesi: 16 tona kadar
TEST & SERTİFİKASYON
• Kompansatörler basınçlı ekipmanların boru sistemi parçalarıdır, bu bağlamda PED 2014/68/EU&ASME U Stamp-U2 Stamp'e göre tasarlanıp üretilmektedir.
• Kompansatör, tasarım basıncının 1,5 katı hidrostatik basınca maruz kalır.
• Tam vakum uygulamaları için 760 Hg/mm'de vakum testi de geçerlidir.
• Ayrıca uygun sızdırmazlık için helyum ile gaz kaçağı tespiti tavsiye edilir.
TALEP FORMU
Lütfen iletişim formumuzu kullanarak sorunuzu bize gönderin; sizinle hemen iletişime geçeceğiz.